Ετικέτες

,

Άκου νεοναζί της πόλης μου

Δε βάζω σε εισαγωγικά την προσφώνηση, γιατί μόνο νεοναζί είσαι :

Ενώ κατηγορείς τους αναρχικούς ότι “αποτελούν την ομάδα κρούσης της εξουσιαστικής επιβολής των (παρασκευασμένων σε σκοτεινά εξουσιαστικά κέντρα αποφάσεων) ψευδοαξιών”, εσύ ο ίδιος είσαι νεοναζί γιατί οι ναζί και οι σημερινοί τους συνεχιστές ακολουθούν πιστά τον φύρερ τους: “Πες ένα μεγάλο ψέμα, συνέχισε να το λες και τελικά θα το πιστέψουν”. Η τεχνική του Große Lüge (μεγάλου ψέματος) αναπαραγάγεται από τους ντόπιους νοσταλγούς του ναζισμού, αλλά θύματά της πέφτουν μόνο ανεγκέφαλοι. Μακάρι να μπορούσες να δικαιολογήσεις τι σχέση έχει το “πολυφυλετικό ανακάτωμα των κοινωνιών και η πανσπερμία (ούτως ώστε να μην υπάρχει στοιχείο διαφοροποίησης των ανθρώπων)” με τον υποτιθέμενο “εξουσιασμό” με τον οποίο τα έχεις βάλει. Η ιδεολογία σου σε εμποδίζει να δεις πως ο φασισμός στηρίζεται στην ομοιομορφία; Ο εγκέφαλός σου αρνείται να δεχτεί ότι ο πολιτισμός αναπτύσσεται μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και του ανακατώματος, το οποίο μισείς;

Κατηγορείς πως κάποιος δεν είναι αναρχικός επειδή μισεί την πατρίδα του και πως ο “Μπακούνιν υποστήριξε την έννοια της πατρίδας και του πατριωτικού αισθήματος”. Κατ’ αρχήν στην αναρχία δεν υπάρχει δόγμα και τυφλή υποταγή στις ιδέες κανενός, σε αντίθεση με σένα που δρας μέσα στην ιεραρχία της εμπνευσμένης από το mein kampf οργάνωσής σου. Σαν αναρχικοί όπως δεν δεχόμαστε θεούς και αφέντες, έτσι και δεν δεχόμαστε ινστρούχτορες και καθοδηγητές. Κάνουμε κριτική στους πάντες και τα πάντα, δεν θεωρούμε τίποτε ιερό γιατί δεν έχουμε πτώματα στο στόμα μας. Η ελευθερία είναι άγνωστη λέξη για σένα, σε αντίθεση με τον Μπακούνιν που επικαλείσαι, ο οποίος είπε ότι “είμαι πραγματικά ελεύθερος μόνο όταν όλοι οι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες είναι ισότιμα ελεύθεροι”.

Επικαλείσαι τη “γη του Καζαντζάκη” για να πεις ότι οι αναρχικοί υποστηρίζουν τα δικαιώματα φονταμενταλιστών μουσουλμάνων (ούτε λόγος για τους χριστιανοταλιμπάν), αγνοώντας τον Μπακούνιν που επικαλείσαι όποτε θέλεις: μπορείς να διαβάσεις το “Θεός και κράτος”. Οι αναρχικοί δεν υποστηρίζουν καμία θρησκεία, σε αντίθεση με την οργάνωσή σου, η οποία χρησιμοποιεί οπορτουνιστικά τη θρησκεία για να αρπάξει οπαδούς. Πρώτα απ’ όλα αποφασίστε εσείς τι θρησκεία είστε και μετά τα ξαναλέμε γιατί όπως διάβασα δεν τον έχεις ξεχάσει τον μυστικιστή Yeats. Ελπίζω να μην έχεις ξεχάσει και το βιβλίο που έγραψες το 1982 με τίτλο «Εθνική των Ελλήνων θρησκεία» και δεύτερο τίτλο στη μέσα σελίδα » Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» (εκδόσεις ελεύθερη σκέψις) το οποίο προλογίζει ο φύρερ σου Νίκος Μιχαλολιάκος.
Η άγνοια σου έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι τη φράση “οὔτε γὰρ ἄρχειν οὔτε ἄρχεσθαι ἐθέλω” την είπε “έλληνας”, ενώ αν διάβαζες τον Ηρόδοτο θα ήξερες ότι την έχει πει πέρσης, ο Οτάνης.

Η φοβία σου σχετικά με την “μελλοντικά πιθανή επαπειλούμενη εξαφάνισή των Ελλήνων” σου έχει γίνει εμμονή. Συνέχιζε να ζεις υπό τις προσταγές του Χίμλερ: “το καλύτερο πολιτικό όπλο είναι αυτό της τρομοκρατίας. Δε ζητάμε την αγάπη τους, αλλά το φόβο τους”. Επειδή η δική σου ιδεολογία είναι βασισμένη στον τρόμο, δε μπορείς να ζητάς απ’ όλους να τη συμμερισθούν.

Συμπλέοντας με τις προσταγές του προφήτη του ισλάμ Μωάμεθ, λες πως θέλεις να καταργήσεις τη “δουλεία του τόκου”. Είσαι κατά των τραπεζών, ενώ οι αναρχικοί κατ’ εσένα αποτελούν τους “πραιτοριανούς του συστήματος των χρηματανθρώπων”. Πραγματικά πόση διαστρέβλωση χωρά σε μια πρόταση;
Λες πως ο “Χρυσαυγίτης οραματίζεται την κοινωνία των ελεύθερων προστατευμένων από την πολιτεία μικροπαραγωγών, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών” και πως όποιος τον πολεμά δεν είναι αναρχικός. Το μόνο που ξέχασες να μας πεις είναι την κοινωνία που οραματίζεται ο Χρυσαυγίτης. Μια κοινωνία που δεν ανέχεται το διαφορετικό από τη νόρμα που θα επιβληθεί με την κρατική βία, όταν αυτή ελεγχθεί πλήρως από τους νεοναζί. Μια κοινωνία που δεν θα ανεχθεί ΑμΕΑ, ομοφυλόφιλους, αντιφρονούντες. Αυτή την απευκταία εξέλιξη πολεμά ο αναρχικός.

Είσαι πραγματικός ναζί γιατί “δεν αναρωτιέσαι αν ευσταθεί η κάθε μαλακία που ο κάθε (κατά φύσιν εξουσιαστής) ινστρούχτορας του χώρου σου σου πλασάρει ως βαθυστόχαστη σοφία και την αποδέχεσαι υποτακτικά”. Πόση ειρωνεία χρειάζεται για να κατηγορήσει ο υποταγμένος κάποιον άλλο για υποτακτικό; Ποιος μπορεί να είναι πιο υποταγμένος από έναν στρατιώτη, ο οποίος ως αυτόματο εκτελεί εντολές; Το είχε πει κι ο «συναγωνιστής» σου Σταύρος Καρεφυλλάκης: “Ήμουν στρατιώτης της ΧΑ στα δύσκολα χρόνια και το ίδιο θα συνεχίσω να είμαι όσο ζω”. Μέσα στην αντιστορισιά σου δεν μπορείς να δεις ότι οι πόλεμοι από τον 19ο αιώνα και μετά έχουν γίνει λόγω των εθνικισμών;
Μέσα στη θολούρα σου τα βάζεις ακόμα και με το ρεμπέτικο. Τι σχέση μπορεί να έχει ένας χρυσαυγίτης με τη γνήσια έκφραση ενός κόσμου που στη πλειοψηφία του ήταν πρόσφυγας και η οποία έρχεται εντελώς ανιεραρχικά από τα κάτω; Σου θυμίζω επίσης ότι οι ρεμπέτες κυνηγήθηκαν και πολλοί εξορίστηκαν στα ξερονήσια από τον ιδεολογικό σας μέντορα φασίστα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Άσε λοιπόν τα «σάπια» νεοναζί.

Λες πως το χάψαμε “πως οι Χρυσαυγίτες …θα μας μαχαιρώσουν ή θα μας κλείσουν σε στρατόπεδο”. Δεν υπάρχει τίποτα να χάψουμε. Η ιστορία μας δείχνει πως ο φασισμός που μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα (όπως του Χίτλερ, του Στάλιν ή του Μάο) πρώτα έρχεται για τους άλλους και στο τέλος έρχεται για όλους.

Οι γνώσεις σου περί του Ισπανικού εμφυλίου σε κάνουν να νομίζεις ότι οι αναρχικοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη ή ότι θα επαναλάβουν τα ίδια λάθη στο μέλλον; Τι συμπέρασμα βγάζεις εσύ φασίστα επειδή οι σοβιετικοί “άδειασαν” τους δημοκρατικούς τότε;

Θες να μας πείσεις ότι “η επιλογή τού να είναι κάποιος Χρυσαυγίτης δεν είναι, σώνει και καλά, επιλογή σύγκρουσης” μαζί μας; Δεν καταλαβαίνεις ότι περνώντας στο στρατόπεδο των φασιστών κάνεις τις επιλογές σου και ότι θα μας βρεις ξεκάθαρα απένταντί σου;

Τολμάς να μιλάς για επιθέσεις “σ΄ έναν συγκάτοικό σου στην ίδια πόλη”, τη στιγμή που οι «συναγωνιστές» σου με περίσσια μαγκιά κάνουν άνανδρες επιθέσεις στα πιο αδύναμα άτομα της κοινωνίας μας; Έχεις τα μούτρα να μας λες ότι μπορεί ο πολιτικός σου αντίπαλος να σου σώσει τη ζωή σου, εσύ που έχεις σαν μοναδική επιλογή τον αφανισμό όσων δεν ασπάζονται τις ιδέες σου και προωθείς επιθέσεις όχι μόνο εναντίον μεταναστών αλλά και κομμουνιστών, αναρχικών και αγωνιστών ενάντια στη πλουτοκρατία και τον καπιταλισμό. Εσύ που μαζεύεις «ελληνικό αίμα μόνο για έλληνες»; ‘Άραγε το αίμα που μαζεύεις διαφέρει από το αίμα μεταναστών και άλλων που χύνουν οι «συναγωνιστές» σου;  Έχει τουλάχιστον γαλανόλευκο χρώμα ή είναι και αυτό κόκκινο όπως όλης της ανθρώπινης ράτσας;

Αυτά που μας λες φασίστα της πόλης μας, δεν μας “φαντάζουν ασύνδετα, άκρως επιγραμματικά και αποσπασματικά”, αλλά τουλάχιστον ύπουλα, επικίνδυνα και κακόβουλα. Προσπαθείς, θολώνοντας τα νερά, να μπλέξεις στο μυαλό των αδαών δυο εκ διαμέτρου αντίθετους κόσμους. Τον κόσμο της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ισότητας όλων ανεξάρτητα από τη καταγωγή, το χρώμα, τη φυλή, όλα αυτά για τα οποία παλεύουν οι αναρχικοί και τον κόσμο της στρατιωτικής πειθαρχίας, της υποταγής και του φόβου που ονειρεύεστε εσείς. Η τεχνική σου του “αν δεν μπορείς να τους πείσεις, τουλάχιστον μπέρδεψέ τους” στόχο έχει τη νεολαία. Θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους σου νεοναζιστή να μας πεις ξεκάθαρα τα δικά σου πιστεύω, ποιους υπηρετείς και σε ποιους υπακούς.

Για να κλείνουμε τον ιδιότυπο αυτόν διάλογο, απαντάμε ξεκάθαρα τόσο σε σένα όσο και στα τάγματα εφόδου σας:

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε εθνικιστικά απόβλητα σαν και του λόγου σου να χτυπάνε κάθε φτωχό ανυπεράσπιστο μετανάστη, κοινωνικό αγωνιστή και συντρόφους μας. Όποτε θα βγαίνετε για το «κυνήγι» σας θα είμαστε κι εμείς στους δρόμους.  Η πόλη του Ηρακλείου ήταν ανέκαθεν καθαρή από εθνικιστικά απόβλητα, κομπλεξικά ρατσιστάκια και νεοναζιστικά υποκείμενα και καθαρή θα τη διατηρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η ιστορία θα περάσει από πάνω σας.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Ότι είναι να χρειαστεί να γίνει θα γίνει !

Ένας αναρχικός της πόλης σου

*το παραπάνω κείμενο αποτελεί απάντηση προς τον τοπικό «φύρερ» της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Τ.Ο. Ηρακλείου, Οδυσσέα Πατεράκη σχετικά με ένα ανάλογο κείμενο του που Γκεμπελίστικα «απευθύνεται» προς τους αναρχικούς του Ηρακλείου.

 

Advertisements